Bananas
Illustraties
Animaties
Contact

Wij zijn Bananas, een creatieve designstudio uit Utrecht. We bedenken en maken illustraties en animaties.

We zitten vol verbeelding en fantasie en maken die graag werkelijkheid. Of het nu fysiek of digitaal is, van papier of van stof, groot of klein, grof of verfijnd, als we maar wat aan het maken zijn.

Thema’s als natuur, seksualiteit, (zelf)liefde, feminisme en inclusiviteit komen vaak terug in ons werk, we doorbreken het liefst elk vooroordeel en taboe dat we tegenkomen.

Animaties

Veel van onze illustraties brengen we tot leven in een animatie. Zo maken we uitlegvideo's, GIF'jes, stopmotions en webanimaties om leven te brengen in online omgevingen. Ook dromen we ervan om onze animaties de fysieke wereld in te brengen met behulp van projecties.

Illustraties

Redactioneel beeld, ansichtkaarten, persoonlijke portretjes, geboorte- of trouwkaartjes, posters, boeken, maar ook hele werelden illustreren we. Om de illustraties nog extra tot leven te laten komen geven we ze vaak ook beweging en animatie.

We houden ervan om op allerlei manieren te illustreren en soms zelfs materialen te mixen. Zo maken we veel van onze illustraties digitaal, maar verwerken we daarin ook graag fysieke materialen zoals stof. Maar we blijven het ook heerlijk vinden om “in het echt” te illustreren, waarbij we graag schilderen of illustreren met papier, waarbij we vormen uit papier snijden en zo in lagen opbouwen. Vrouwelijkheid, natuur, seksualiteit en (zelf)liefde zijn thema’s die je vaak terug ziet komen in onze illustraties.

Als kind konden we al uren knutselen en we noemen onszelf wel eens professioneel knutselaars.

We zitten altijd vol ideeën, meestal uit nieuwsgierigheid voortgekomen, die zich uiteindelijk in allerlei levendige vormen kunnen uiten.

We werken graag samen met (non profit) organisaties en mensen met een eerlijke en progressieve kijk op de wereld. Ook bouwen we aan wereldverbeterende plannen uit eigen initiatief.

Altijd starten we met een achterliggende gedachte, een verhaal. Ons werk is bedacht om je aan het denken te zetten.

Babbelen?

Wil je een keertje kletsen of heb je een idee voor een nieuwe samenwerking, stuur ons een berichtje!

Christel van Orsouw & Benthe Kuijpers
Europalaan 500 unit Z.3.5 (Dotslash)
3526 KS Utrecht

Mail / Instagram / LinkedIn